Tegenwoordig verwachten kinderen tijdens een autorit toegang tot internet. Of het nu is om te kunnen streamen, gamen of social media te gebruiken, internet in de auto is een gewild item. Maar hoe krijg je wifi in de auto? In dit artikel bespreken we een aantal manieren om internet in de auto te krijgen en zo aan de verwachtingen van je kinderen te voldoen.

Mobiele hotspot

Een mobiele hotspot is een handige manier om wifi in de auto te krijgen. Hierbij gebruik je de databundel van je smartphone of tablet om internet te delen met andere apparaten, zoals laptops of tablets. Bij sommige providers kun je een extra databundel aanschaffen om je mobiele hotspot te gebruiken. Het nadeel hiervan is dat dit extra geld kost en dat de snelheid van het internet kan afnemen als je databundel op is.

Dongel

Een dongel is een klein apparaatje dat je in de USB-poort van je auto kunt plaatsen. Hierdoor kun je verbinding maken met het mobiele netwerk en zo wifi in de auto krijgen. Het voordeel van een dongle is dat deze meestal goedkoper is dan een mobiele hotspot en dat je niet afhankelijk bent van de databundel van je smartphone of tablet. Het nadeel is dat de snelheid van het internet kan afnemen als er veel gebruikers zijn.

Lees ook:  Wat te doen bij schade aan auto door derden?

Inbouwsysteem

Een inbouwsysteem is een wat duurdere optie, maar het biedt wel veel voordelen. Hierbij wordt een wifi-systeem ingebouwd in de auto, waardoor je altijd verbinding hebt met het internet. Het voordeel van een inbouwsysteem is dat deze meestal beter werkt dan een mobiele hotspot of een dongle en dat de snelheid van het internet hoger is. Het nadeel is dat het duurder is en dat je het systeem moet laten inbouwen.

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om wifi in de auto te krijgen en zo aan de verwachtingen van je kinderen te voldoen. Een mobiele hotspot is een handige optie als je al een smartphone of tablet met een databundel hebt. Een dongle is een goedkopere optie, maar de snelheid van het internet kan afnemen als er veel gebruikers zijn. Een inbouwsysteem biedt de beste opties, maar is wel duurder en moet ingebouwd worden. Bedenk dus goed welke optie het beste bij jou en je gezin past en geniet van de voordelen van internet in de auto.