Je hebt een elektrische auto en dan is het goed om te weten hoe je kunt laden zonder laadpas. Misschien wist je nog niet dat het mogelijk is, maar nu wel. We leggen je er in dit artikel alles over uit. Een elektrische auto opladen zonder laadpas is namelijk eenvoudig en geeft je veel flexibiliteit.

Laden zonder laadpas, wat een gemak!

Hoe fijn zou het zijn als je je elektrische auto kunt laden zonder gebruik te maken van een laadpas? Veel mensen hebben er lang op gewacht, maar het kan dus echt. Hierdoor is het veel eenvoudiger, maar ook toegankelijker geworden. Dit noem je ook wel laadpasvrij opladen. Er zijn alternatieve methoden in te zetten om het laadproces nog eenvoudiger te maken.

Mogelijkheden opladen zonder laadpas

De elektrische auto opladen zonder gebruik te maken van je laadpas is dus mogelijk. Maar wat zijn dan de mogelijkheden? Deze hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • Er kan gebruik worden gemaakt van een mobiele app. Je hebt tegenwoordig de optie om bij een laadnetwerk of serviceprovider gebruik te maken van een mobiele app. Op deze manier kun je een laadsessie dan beginnen en eindigen. Aan de hand van de app kun je kijken waar je kunt opladen en hoe je kunt betalen. Tevens kun je zo de status controleren van een laadsessie.
  • Er bestaan laadpunten die voorzien zijn van een RFID sticker of tag. Deze kun je dan scannen en dan krijg je toegang tot het laadnetwerk.
  • Een QR-code scannen is ook een optie om te laden zonder laadpas nodig te hebben. Het is vaak wel wat duurder dan dat je je laadpas zou gebruiken.
  • Nog een andere optie is gebruik maken van een Creditcard of een E-wallet. Je kunt dan betalen met je creditcard als je wil opladen. Je betaalt hierbij wel direct bij het laadpunt en dan is er dus geen laadpas nodig.
  • Er bestaan ook laadnetwerken die toegangspassen van derden accepteren. Je kunt hierbij denken aan een loyaliteitspas of een betaalkaart. Als je hier gebruik van zou maken dan kun je dus ook je elektrische auto laden zonder een laadpas te gebruiken. Het is flexibel en nog eenvoudig ook.
Lees ook:  De voordelen van een elektrische auto

Ervaar het laden zonder laadpas zelf Je hebt inmiddels kunnen lezen hoe het laden zonder laadpas werkt. Een goed moment om er zelf ervaring mee op te doen en na te gaan welke methode het beste bij je past. Vind jij het dan ook prettiger om te laden zonder laadpas of gebruik je liever gewoon je laadpas, zoals je nu gewend bent? Probeer het een paar keer zonder, dan kun je beter beoordelen wat jij het meest prettig vindt.