Wat een heerlijke ervaring op de Opel Corsa-E te mogen testen. Ik heb altijd al gehoopt dat ik die kans zou krijgen om de nieuwe e-Corsa te rijden en nu was het dan zover. Ik deel daarom mijn ervaringen die ik op heb gedaan tijdens het rijden in de Opel Corsa-E (facelift 54kwh 2023) graag met je middels deze review. Ik hoop dat het jou een goed beeld geeft van wat de mogelijkheden en voordelen zijn van deze elektrische auto.

Interieur

Het eerste wat opvallend is, is dat de Opel Corsa-E veel op zijn broer lijkt (op de Astra). Ik denk dat het komt door de nieuwe achterkant die speciaal is ontworpen voor dit model. Maar ik ga eerst even in op het interieur. Bij Opel zeggen ze zelf dat het 10-inch touchscreen nieuw is. Ik weet dat het digitale instrumentarium dat zich achter het stuur bevindt werkt via het Snapdragon Cockpit Platform. De menu’s zullen dan een stuk mooier moeten zijn, maar ook sneller. Dit wordt dan mogelijk gemaakt dankzij de Snapdragon met de alles-in-een chip.

De Opel Corsa-E is leverbaar in twee elektrische aandrijflijn en dat is de 136 pk en 50 kWh en de 156 pk en 54 kWh. Ik heb het nu over het nieuwste model, deze batterij is groter en nieuwer en tilt zomaar de WTLP actieradius over de 400 km, mooi toch?

Lees ook:  Nissan Ariya Engage 63kwh

Software en betere camera

Het stuurwiel heeft samen met de schakelpook een nieuw ontwerp gekregen. Het ziet er allemaal wat hipper uit, zo ook het infotainmentsysteem. Ook werken Android Auto en Apple CarPlay draadloos. Er is ook een nieuwe achterruitrijcamera aanwezig en die geeft veel beter beeld.

Meer over de actieradius

OmstandighedenActieradius
Winter245 km
Zomer340 km

Prijs

De Opel Corsa-E (facelift 54kwh 2023) is te koop vanaf €37.999.

Samenvattend

Spreekt dit model Opel Corsa-E (facelift 54kwh 2023) je aan? Ga dan ook eens een kijkje nemen bij een showroom bij je in de buurt om de auto van dichtbij te bewonderen. Besteed dan ook aandacht aan het vernieuwde interieur. Ga een proefrit maken net als ik. Je komt er dan snel achter of dat het wat voor jou kan zijn. In ieder geval heb ik geen spijt van mijn testrit in de Opel Corsa-E (facelift 54kwh 2023) en jij?