Elektrisch rijden is de toekomst. Een belangrijk onderdeel hierbij is echter hoe eenvoudig het is om je auto op te laden. In dit artikel laten we je drie manieren zien waarop je eenvoudig laadpalen in de buurt kunt vinden. Op deze manier hoef je nooit meer bang te zijn dat je auto geen stroom meer heeft.

Via een app

Tegenwoordig is er voor alles wel een app. Zo ook voor het vinden van laadpalen. Er zijn verschillende apps die je kunnen helpen bij het vinden van een openbare laadpaal in de buurt. Een aantal populaire apps zijn Plugshare, en Chargepoint. Bij deze apps kun je eenvoudig zoeken op locatie, en je krijgt dan een overzicht van de dichtstbijzijnde laadpalen. Daarnaast kun je ook zien of deze palen openbaar toegankelijk zijn, of dat je er een abonnement voor nodig hebt. Daardoor weet je zeker dat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Via de website van je energieleverancier

Veel energieleveranciers in Nederland bieden tegenwoordig ook laadpalen aan. Bij sommige leveranciers is het zelfs mogelijk om je eigen laadpaal te laten installeren. Op de website van je energieleverancier kun je vaak een kaart met openbare laadpalen in de buurt vinden. Daardoor weet je precies waar je moet zijn om je auto op te laden. Ook is het vaak mogelijk om een abonnement af te sluiten, waardoor de palen altijd beschikbaar zijn wanneer je ze nodig hebt.

Lees ook:  Coolblue laadpaal

Via de overheid

In Nederland heeft de overheid een website waarop je alle openbare laadpalen kunt vinden. Op deze website kun je ook filteren op regio, soort laadpaal en beschikbaarheid. Dit maakt het makkelijk om een laadpunt te vinden dat bij jou past. Tevens is het via de ANWB mogelijk om een laadpas aan te vragen, waarmee je toegang krijgt tot alle openbare laadpalen in Nederland. Al met al zijn er dus genoeg manieren om laadpalen in de buurt te vinden. Op deze manier hoef je nooit meer bang te zijn dat je auto geen stroom meer heeft. Maak dus zeker gebruik van deze mogelijkheden zodat je auto nooit meer zonder stroom zit.