Fastned, een Nederlands bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van snellaadstations voor elektrische auto’s, heeft in 2022 een sterke groei doorgemaakt. Het bedrijf heeft in totaal 92 nieuwe laadstations geopend, waardoor het totale aantal laadstations van Fastned in Nederland nu op 141 staat.

Groeiende vraag naar laadstations

De groei van Fastned is het gevolg van de groeiende vraag naar laadstations in Nederland. Steeds meer mensen stappen over op elektrische auto’s en hebben behoefte aan een betrouwbaar netwerk van laadstations om hun auto op te laden. Fastned speelt hierop in door een netwerk van snellaadstations te ontwikkelen dat geschikt is voor alle soorten elektrische auto’s.

De laadstations van Fastned zijn te vinden langs de snelweg en op andere strategische locaties, zoals bij winkelcentra en parkeerterreinen. Hierdoor is het voor elektrische auto-rijders mogelijk om snel en gemakkelijk hun auto op te laden tijdens een lange reis of tijdens het winkelen.

Duurzame energiebronnen

Fastned maakt gebruik van duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie en windenergie, om de laadstations van stroom te voorzien. Dit past bij de duurzame filosofie van het bedrijf, dat zich richt op het bevorderen van duurzame mobiliteit en het verminderen van de CO2-uitstoot.

Lees ook:  Snelladen bij Fastned

Toekomstplannen van Fastned

Fastned is van plan om zijn netwerk van laadstations in de toekomst verder uit te breiden. Het bedrijf heeft al plannen aangekondigd om in 2023 nog eens 100 nieuwe laadstations te openen in Nederland. Daarnaast wil Fastned zijn activiteiten uitbreiden naar andere landen in Europa, waar ook steeds meer behoefte is aan een betrouwbaar netwerk van laadstations voor elektrische auto’s.

Fastned

De groei van Fastned en de ontwikkeling van zijn netwerk van snellaadstations zijn een belangrijke stap in de ontwikkeling van duurzame mobiliteit in Nederland. Elektrische auto’s worden steeds populairder en een betrouwbaar netwerk van laadstations is essentieel om deze groeiende markt te ondersteunen. Fastned speelt hierop in door een netwerk van duurzame en betrouwbare laadstations te ontwikkelen en blijft investeren in de uitbreiding van dit netwerk in Nederland en daarbuiten.