De Audi Q4 e-tron is een volledig elektrische SUV die in 2021 op de markt is gekomen. Het is de eerste elektrische auto van Audi die gebruik maakt van het modulaire MEB-platform van de Volkswagen Group, dat speciaal is ontwikkeld voor elektrische voertuigen. Met de Q4 e-tron zet Audi een belangrijke stap in de transitie naar elektrisch rijden en biedt het een stijlvol alternatief voor andere elektrische SUV’s zoals de Tesla Model Y en de Volkswagen ID.4.

Elektrische specificaties

De Audi Q4 e-tron is verkrijgbaar in twee verschillende batterijformaten: de Q4 35 e-tron heeft een 52 kWh batterij, terwijl de Q4 40 e-tron een 77 kWh batterij heeft. De Q4 35 e-tron heeft een elektrische motor van 125 kW (170 pk), terwijl de Q4 40 e-tron een motor heeft van 150 kW (204 pk). De Q4 35 e-tron heeft een actieradius van ongeveer 341 km (WLTP) op een volle lading, terwijl de Q4 40 e-tron een actieradius van ongeveer 520 km (WLTP) heeft. Beide modellen hebben een topsnelheid van 160 km/u.

Uiterlijk

De Audi Q4 e-tron heeft een opvallend en modern ontwerp, met scherpe lijnen en een gestroomlijnde carrosserie. Het front van de auto wordt gedomineerd door een grote grille met een blauwe e-tron accenten. De auto heeft ook slanke LED-koplampen en dagrijverlichting, evenals geaccentueerde wielkasten en een achterlichtstrip die de volledige breedte van de auto beslaat. De Q4 e-tron is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder metallic en parelmoerlakken.

Lees ook:  Volvo XC40 en C40

Interieur en prijs

Het interieur van de Audi Q4 e-tron is stijlvol en modern, met hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën. De auto heeft een digitaal instrumentenpaneel en een groot touchscreen-infotainmentsysteem dat gemakkelijk toegankelijk is voor de bestuurder en passagiers. De Q4 e-tron biedt ook een ruim interieur en een kofferbak met een inhoud van 520 liter, wat voldoende ruimte biedt voor bagage en passagiers.

De prijs van de Audi Q4 e-tron begint bij ongeveer 44.000 euro voor de Q4 35 e-tron en 56.000 euro voor de Q4 40 e-tron, afhankelijk van de gekozen uitrusting en opties. Dit maakt de Q4 e-tron een competitieve keuze in vergelijking met andere premium elektrische SUV’s op de markt.