Onze gebit, we moeten er ons hele leven mee doen. Althans, nadat we onze melktanden hebben verwisseld voor de ‘grote mensen tanden’. Het is daarom dus ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je je tanden op een correcte wijze verzorgd. Waar de één het prettig vindt om met een normale tandenborstel te poetsen, kiest de ander ervoor om met een elektrische tandenborstel zijn of haar tanden te poetsen. Omdat de meningen hier nog wel eens over willen verschillen, is het toe te kijken naar wat nu eigenlijk beter is. Mede om die reden hebben wij het voor je uitgezocht!

Elektrisch poetsen

Het antwoord op de vraag op je tanden poetsen met een elektrische tandenborstel beter is, is het antwoord volmondig ja! Toch zijn er wel een aantal nadelen die kunnen kleven aan het gebruik ervan. Niet per se om tandheelkundige reden, maar wel vanuit praktisch oogpunt voor de gebruiker. Het grote voordeel aan het gebruik van een elektrische tandenborstel, is dat het een stuk effectieve tandplak kan verwijderen. De reden hiervoor is dat het verwijderen ervan met name een kwestie van ‘schrobben’ is. Iets wat met een elektrisch borstel natuurlijk vele malen effectiever is, dan wanneer je een handtandenborstel gebruikt. Ook heeft de kleinere kop van de borstel het voordeel dat je gemakkelijker op lastigere plekken, vaak achterin je mond kan komen.

Lees ook:  Tips voor het kiezen van de juiste rijschool

De nadelen

Uiteraard zijn er naast voordelen, ook een aantal nadelen te benoemen. Los van het feit dat het poetsen met een elektrisch borstel beter is, dan wanneer je een handtandenborstel gebruikt, zijn er mensen die het niet prettig vinden. Zoals ook hierboven genoemd, is het zeker een verstandige keuze, maar kan het zijn dat je het trillen als onprettig ervaart. Ook kan het zijn dat de kosten voor het aanschaffen wellicht iets aan de hoge kant zijn. Echter zijn er voldoende goede tandenborstels verkrijgbaar voor slechts enkele tientallen euro’s. Omdat de gezondheid van je gebit natuurlijk voor alles gaat, is het zeker de moeite waard om het gebruik van een elektrische tandenborstel in overweging te nemen. Wil jij meer weten over het verzorgen van je gebit en het verwijderen van tandstaan? Neem dan eens een kijkje op de website van Dokter Fit.