Elektrisch rijden is de laatste jaren natuurlijk steeds meer in opkomst. Logisch, aangezien we de uitstoot van CO2 met elkaar drastisch moeten zien te verlagen. Omdat een elektrische auto over veel minder ‘bewegende’ onderdelen beschikt dan een benzine of diesel auto doet, is het aantal onderdelen dat aan slijtage onderhevig is ook een stuk minder. Uiteraard geldt dit niet voor de velgen. Net als bij een brandstofauto, heeft ook een elektrische auto te maken met beschadigingen aan de velgen. Ook wanneer je uiterst voorzichtig bent, kunnen opspattenden steentjes zorgen voor steenslag. Maar hoe zit het eigenlijk wanneer je een set nieuw velgen wilt aanschaffen voor je auto?

De velgen van een elektrische auto

Het is je ongetwijfeld wel eens opgevallen dat de velgen van de meeste elektrische auto’s sterk afwijken van de velgen die we gewend zijn van een brandstof auto. Ontzettend zonde als je het ons vraagt. Velgen zijn immers niet alleen praktisch gezien noodzaak, maar dragen ook bij aan de uitstraling van de auto. Je draagt immers ook geen nieuw pak met een paar oude schoenen. Kortom, wat is nu de reden dat deze velgen anders zijn? De reden is vrij simpel. Door te kiezen voor lichte en ook aerodynamische velgen, wordt de actieradius van de auto met soms wel enkele kilometers vergroot. Dit heeft niet alleen praktische voordelen, maar maakt het ook financieel weer wat aantrekkelijker. Dus koop jij een set nieuwe Audi velgen online voor een E-tron? Let dan goed op de aerodynamica van de velg.

Lees ook:  Alles wat je moet weten over je rijexamen

Bestel je nieuwe velgen gemakkelijk en snel online

Het kopen van nieuwe velgen voor je elektrische auto hoeft niet moeilijk te zijn. Met het internet hebben we natuurlijk toegang tot een enorm assortiment, met velgen in allerlei verschillende soorten, maten en ook prijsklassen. Dit maakt het dat het online velgen kopen vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld is. Het enige wat wel belangrijk is, is dat je weet welke maten je nodig hebt en wat je maximaal zou willen uitgeven. Op basis hiervan kun je door middel van zoekfilters een selectie maken met velgen die voldoen aan de door jou gestelde eisen.