Ga jij binnenkort op vakantie met de auto, dan is de kans vrij groot dat je over een elektrische auto beschikt. Waar je voorheen niet na hoefde te denken over het aantal kilometers dat je kon afleggen met een volle tank, is dit vandaag de dag met elektrische auto’s natuurlijk een iets ander verhaal. Waar we in Nederland praktisch op iedere hoek van de straat wel de beschikking hebben over één of meerdere laadpalen, is dit in het buitenland niet altijd het geval. Het is dan dus ook aan te raden om hier tijdens het boeken van je vakantie rekening mee te houden. Waarom, dat vertellen we je in dit artikel.

Laden wanneer je wilt

Ga je met de elektrische auto op vakantie, dan is het goed om tijdens het boeken eerst te filteren op alle hotel met een laadpaal. Zonder laadpaal wordt het namelijk een stuk lastiger. Je bent dan vaak genoodzaakt om enkele kilometers verderop bij een tankstation je auto op te gaan laden. Nu is dit niet zo heel erg wanneer ze de beschikking hebben over een snellader, maar wanneer dit niet het geval is, dan duurt het meerdere uren voordat je de accu van je auto weer vol hebt. Heb je nu een laadpaal bij je hotel, dan hoef je je helemaal nergens zorgen over te maken en kun je de auto eenvoudig inpluggen en vervolgens genieten van je verblijf.

Lees ook:  Hoeveel kost een volle tank bij elektrische auto

Direct vertrekken met een volle accu

Je wilt er natuurlijk nu nog niet aan denken, maar kies jij voor een hotel met laadpaal in Frankrijk, dan heb je als voordeel dat je op de dag van vertrek met een volle accu de weg op kunt. Zo kun je, afhankelijk natuurlijk van je actieradius, direct de nodige eerste kilometers overbruggen. Heb je deze optie niet en heb je maar een paar kilometer op je teller, dan moet je al na enkele tientallen kilometers je rit onderbreken om je accu op te laden. Het is daarom dus ook een absolute aanrader om hier tijdens het boeken van je hotel zeker rekening mee te houden. Je zult zien dat je er ontzettend veel profijt van hebt.