Rijd jij elektrisch? Dan is een ANWB laadpas ontzettend makkelijk. Het grote voordeel aan deze laadpas, is dat je er toegang mee hebt tot alle openbare laadpalen in Nederland. Deze pas, die in samenwerking met Eneco eMobility is ontwikkeld, is voor zowel ANWB leden, als niet ANWB leden. Het fijne aan het gebruik van deze pas, is dat je een vast prijs per kilowatt. Daarnaast heb je makkelijk en snel toegang tot al je laadsessie in een gemakkelijk online overzicht. Door te kiezen voor de ANWB laadpas, kies je voor 100 procent duurzame stroom. Kies je voor de ANWB laadpas, dan kun je kiezen voor een gratis pas, maar ook voor een pas met abonnement. Hoe dit werkt, vertellen we je hieronder.

De gratis ANWB laadpas

De eerste variant laadpas, dat is de gratis ANWB laadpas. Met deze laadpas betaal je gewoon per keer dat je laad en betaal je een vast bedrag per kWh. Voor Nederland geldt dat dit momenteel 45,5 cent is. Daarnaast betaal je voor iedere laadsessie apart een bedrag van 0,31 cent. Dit kan worden gezien als service kosten. Ondanks dat deze laadpas gratis is, betaal je wel de verzendkosten wanneer je deze besluit te bestellen. De verzendkosten voor deze pas bedragen € 1,95 en kunnen gemakkelijk via iDEAL worden voldaan.

Lees ook:  Alles over de Vattenfall laadpas

ANWB laadpas met abonnement

Laad jij je auto regelmatig op? Dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor een laadpas met abonnement. Hiervoor betaal je maandelijk € 3,99 en betaal je geen servicekosten meer. Dit geldt overigens alleen wanneer je meer dan 12 keer laad per maand. Alleen dan is het voordeliger, dan de gratis laadpas van de ANWB. De kosten voor het laden zelf zijn overigens hetzelfde. Het is dus puur de servicekosten per laadsessie die je dan niet hoeft te betalen.

Hoe zit het met snelladen?

Met deze ANWB laadpas kun je ook snelladen. Dit is in tegenstelling tot het normale laden wel een stuk duurder. Hiervoor betaal je namelijk 0,83 cent per kWh. Echter heeft dit wel als voordeel dat je een stuk sneller kunt beschikken over een volle accu en dus vooral wanneer je een afspraak hebt, weer sneller onderweg bent.