Elektrische auto’s worden steeds populairder, maar een van de nadelen van het rijden in een elektrische auto is dat ze vrij prijzig kunnen zijn. Maar voor wie bereid is de extra kosten te betalen, zijn er ongelooflijk luxueuze en goed uitgeruste elektrische auto’s op de markt. Om je een idee te geven welke auto’s er allemaal zijn en wat ze kosten, hebben we de top 4 duurste elektrische auto’s voor je op een rijtje gezet. Vind jij het nu leuk om vaker dit soort lijstjes door te lezen, neem dan eens een kijkje op alletop10lijstjes.

Tesla Model S Prestaties

Bovenaan de lijst van duurste auto staat de Tesla Model S Performance, die tot € 150.000 kan kosten. De Tesla Model S Performance is een volledig elektrische auto met dubbele aandrijving op alle wielen, waardoor hij in slechts 2,5 seconden van 0 tot 100 km/u kan accelereren. Hij heeft ook een bereik tot 370 kilometer op één lading en wordt geleverd met een aantal functies, zoals Autopilot en een 17-inch touchscreen.

Porsche Taycan Turbo S

De Porsche Taycan Turbo S is een luxueuze elektrische auto van de Duitse autofabrikant met een indrukwekkend prijskaartje tot 185.000 euro. Hij heeft een bereik tot 280 kilometer op één lading en een acceleratietijd van 0 tot 100 km/u van 2,6 seconden. Het interieur is ook goed uitgerust met een 10,9-inch touchscreen en een reeks functies, waaronder adaptieve cruise control, lane-keeping assist en spraakbesturing.

Lees ook:  Oldtimer verzekeren in het elektrische tijdperk

Jaguar I-Pace

De Jaguar I-Pace is een volledig elektrische SUV met een stevig prijskaartje tot 104.000 euro. Hij heeft een bereik van maximaal 234 kilometer op één lading en kan in slechts 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Hij wordt ook geleverd met een reeks functies, zoals adaptieve dynamiek, een instelbare luchtvering en een 10-inch touchscreen.

Audi e-tron GT

De Audi e-tron GT is een volledig elektrische luxe sedan die tot 100.000 euro kost. Hij heeft een bereik van maximaal 248 kilometer op één lading en kan in slechts 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Hij wordt ook geleverd met een reeks opties, waaronder adaptieve luchtvering, een 12,3-inch touchscreen en een reeks rijhulpsystemen voor de bestuurder.