Wanneer het buiten kouder wordt, is het goed te weten dat dit van invloed kan zijn op de actieradius van je elektrische auto. Doordat het kouder is, is de capaciteit simpelweg een stuk minder, dan wanneer het buiten 20 graden is en de zon schijnt. Dit komt namelijk doordat de lithium-ion-batterij die in je auto zit, niet heel goed tegen kou kan. De capaciteit van je accu kan hierdoor zelfs met tot wel 30 procent afnemen. Zeker iets om rekening mee te houden dus! Toch zijn er een aantal praktische tips die je kunnen helpen deze periode te kunnen overleven. Welke dit zijn, vertellen we je hieronder.

Zet je auto beschut weg

Heb jij de mogelijkheid om je auto in de garage te zetten gedurende de nacht, dan is het zeker aan te raden om dit te doen. Het grote voordeel is namelijk dat je auto dan een stuk minder wordt blootgesteld aan de kou. Daarbij voorkom je ook dat de kabel tijdens het laden kan vastvriezen. We kunnen je verzekeren dat je dit ten koste van alles moet zien te voorkomen. Is het toch niet gelukt en is de kabel bevroren? Gebruik dan absoluut geen warm water, maar gebruik bij voorkeur een warm object, zoals een kruik of washand om het te ontdooien.

Lees ook:  Is elektrisch rijden goedkoper dan benzine?

Kies voor winterbanden

Het klinkt logisch, maar toch zijn er een hele hoop mensen die ook tijdens de wintermaanden niet kiezen voor winterbanden. Los van het feit dat het een stuk veiliger is, rijd je er ook zuiniger door. Dit komt namelijk doordat deze winterbanden een stuk meer grip hebben, waardoor het je auto minder energie kost om de juiste wegligging te kunnen behouden.

Zet je auto vast aan

Het grote voordeel aan een elektrische auto, is dat je ze op afstand kunt aanzetten met een app op je telefoon. Wanneer je auto dan nog thuis aan de lader zit en jij nog moet douchen en ontbijten, dan is het aan te raden om je auto alvast te laten opwarmen. Doordat deze nog aan het stroom zit, kost het je geen accu en kun je straks niet alleen in een heerlijk voorverwarmde auto stappen, maar is je accu ook nog helemaal vol.