Wanneer je een elektrische auto hebt, dan ontkom je er natuurlijk niet altijd aan om ook eens te moeten laden langs de kant van de weg. Het is namelijk een utopie om te kunnen denken dat alleen thuis of op je werk laden voldoende is om de hele dag te kunnen overbruggen. Er zijn namelijk momenten waarop je meer kilometers moet afleggen, dan de actieradius van je elektrische auto toelaat. Snelladen bij Total Energies biedt dan uitkomst. Het grote voordeel van snelladen, is dat je auto vaak al binnen een minuut of twintig voor zo’n 80 procent vol is. Dit biedt jouw, vooral in Nederland de mogelijkheid om rustig verder te kunnen rijden naar bijvoorbeeld huis of je volgende afspraak.

Tientallen laadpalen

Het grote voordeel aan laden bij Total Energies, is dat ze landelijk gezien beschikken over meer dan 125 stations. Deze stations zijn allemaal voorzien van meerdere openbare laadpalen, die jou als elektrisch rijder de mogelijkheid geven om je auto zorgeloos te kunnen opladen. Naast de verschillende normale laders, kun je ook snelladen bij Total Energies, zodat ze een stuk sneller kunt beschikken over een flinke acculading. De meeste stations beschikken over een snellader, die een capaciteit hebben van 50 kW. Ook zijn er verschillen High Power Chargers beschikbaar, die een capaciteit hebben van maar liefst 175 kW. Je kunt je dus wel voorstellen dat je binnen de kortste keren weer met een volle accu de weg op kunt.

Lees ook:  Wat kost een laadpaal thuis?

Wanneer is je accu vol?

Kies je voor snelladen bij Total Energies, dan is je accu een stuk sneller vol, dan wanneer je de auto achter een reguliere lader doet. Echter moet je er wel rekening mee houden dat je niet altijd over de mogelijkheid beschikt om je auto snel op te kunnen laden. Bij een snellader duurt het gemiddeld zo’n 20 minuten voordat je accu op zo’n 80 procent van zijn maximale capaciteit zit. Ook is dit mede afhankelijk van de capaciteit van je accu en de omstandigheden waarin je rijdt. Wel is het aan te raden je auto tijd op te laden, zodat je voorkomt dat je straks met een lege accu aan de kant van de weg komt te staan.