Wanneer je besluit met de elektrische auto op vakantie te gaan naar de camping, dan is het wel zo prettig dat je je auto ook kunt opladen. Nu is dit op de meeste campings vandaag de dag niet direct een probleem. Toch zijn er wel een aantal zaken waar je wel degelijk rekening mee moet houden. Eén van deze dingen is de plek waar je je auto kunt opladen. Zo hebben de meeste campings (nog) niet de luxe dat jij je auto bij de huisje of caravan zelf op kunt laden en dien je dit te doen op de algemene parkeerplaats. Daarbij komt ook dat de plekken vaak beperkt zijn en ook de capaciteit van de laadpalen vaak niet in de buurt komen bij wat we in eigen land gewend zijn. Dus wil jij slim opladen op de camping, dan hebben wij een aantal handige tips voor je!

Kies voor de juiste kabel

Een slimme laadkabel voor de camping is een absolute must om je auto goed te kunnen opladen. Het kan namelijk zijn dat je op een camping komt, waar je niet te mogelijkheid hebt om je auto op te kunnen laden via een laadpaal. Nu is het wel verstandig dit van te voren te achterhalen, maar soms is het vrijwel onmogelijk om direct met de camping in contact te komen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook slimme laadkabels. Deze kabels zijn namelijk niet alleen geschikt om te kunnen inpluggen in een laadpaal, maar kunnen ook gewoon in een wandcontactdoos worden gestopt. Uiteraard is de capaciteit van het stroomnet een flink stuk lager, maar wanneer je je auto alleen gebruikt voor het doen van de boodschappen gedurende je vakantie, dan is dit natuurlijk geen enkel probleem.

Lees ook:  Elektrische auto’s zijn razend populair

Mag je laden op de camping?

Het opladen van je auto kost natuurlijk flink wat stroom. Het is daarom dus ook niet gek dat de camping dit niet zomaar wil hebben. Vragen om op te laden op de camping kan dus heel normaal zijn. Vooral wanneer er maar een beperkt aantal laadpalen aanwezig is, is het wel zo netjes deze keurig onder de andere elektrische autobezitters te verdelen. Het kan zijn dat hiervoor door de camping een vergoeding wordt gevraagd. Ook zijn er campings die het laden van de auto als extra service aanbieden. Vraag het dus voor de zekerheid vooraf altijd even na. Zo voorkom je problemen.