Ga jij met de auto op vakantie, dan weet je van te voren dat je een flinke rit voor de boeg hebt. Althans, wanneer je voornemens bent om naar het zuiden van Europa te rijden uiteraard. Op het moment dat het bijna zover is, is het belangrijk om je hier goed op voor te bereiden. Helemaal wanneer je op vakantie met elektrische auto gaat. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het een iets ander verhaal is, wanneer je moet tanken of dat je accu bijna leeg is en je een laadpaal moet zoeken waar jij je elektrische auto kunt inpluggen. Speciaal daarom hebben we een aantal praktische tips, zodat je zeker weet dat je niet met een lege accu langs de kant van de weg komt te staan.

Plan je route

Het klinkt vanzelfsprekend, maar wist je dat je je route zo kunt plannen, dat deze exact is afgestemd op de actieradius en ook het verbruik van je auto? Op het moment dat je auto merkt dat de accu een stuk sneller leeg gaat, dan normaal het geval is, dan wordt de route aangepast en word je tijdig naar een laadstation gebracht. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat de actieradius van een auto die is bepakt met allerlei spullen, vaak een stuk minder is, dan wanneer je alleen in de auto zit, zonder toebehoren. Je kunt er zelfs voor kiezen om bepaalde laadstations te vermijden of juist zelfs wel op te nemen in de route. Het is namelijk wel prettig te kiezen voor een snellader, waarbij je met 20 tot 30 minuten weer over een relatief volle accu capaciteit beschikt.

Lees ook:  Elektrische autoโ€™s zijn razend populair

Zorg dat je op de plaats van bestemming een laadpaal hebt

Gelukkig hebben de meeste campings in Frankrijk vandaag de dag wel een laadpaal. Toch is het goed dat wanneer je met elektrische auto naar Frankrijk, je vooraf kijkt hoe de infrastructuur daar is ingericht. Het is natuurlijk niet prettig dat je alleen bij een tankstation enkele kilometers uit de buurt kunt laden. Nog fijner is het, wanneer je bij je accommodatie zelf de beschikking hebt over een laadpaal. Zorg er daarom dus ook voor dat je hier tijdens het boeken van je vakantie rekening mee houdt.