Wanneer we gaan kijken naar de beste elektrische auto van 2023, dan is het natuurlijk lastig zeggen wat voor jouw persoonlijk de beste auto is. Aangezien dit afhankelijk is van je persoonlijke voorkeuren, is het voor iedereen anders. Wel kunnen we stellen dat er een aantal automerken zijn, die absoluut een serieuze gooi gaan doen naar deze titel en zich ook in de voorgaande jaren serieus hebben bewezen. Waar Tesla tijdens de markt alleen heeft gedomineerd, zien we dat ook de gevestigde namen stuk voor stuk met prachtige modellen wisten te komen. Neem als voorbeeld de ID3 en ook ID4 van Volkswagen. Maar hoe ziet 2023 er eigenlijk uit voor de elektrische automarkt?

Audi A6 e-tron

Als we het hebben over het absolute vlaggenschip van Audi, dan is dat natuurlijk de A6 e-tron. Met een actieradius van maar liefst 700 kilometer en een vermogen van 476 pk. Met een accu van kWh, kun je er dus de nodige kilometers mee afleggen. Omdat deze auto nog in concept is, is het nog niet met zekerheid te zeggen wat deze zou moeten gaan kosten. Volgens doorgaans goed ingelichte bronnen zal de instapprijs ergens rond de 80.000 tot 100.000 euro liggen. Uiteraard heb je daarnaast de mogelijkheid om je auto uit te rusten met allerlei extra opties.

Lees ook:  Slim opladen op de camping

Lucid Air

De Lucid Air is een volledig elektrische auto (EV) die wordt geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf Lucid Motors. De Lucid Air is uitgerust met een state-of-the-art elektromotor en een hoogwaardige lithium-ion batterij, waardoor de auto beschikt over een flinke actieradius en beschikt over enorme prestaties. Er zijn verschillende modellen van de Lucid Air beschikbaar, waaronder de Lucid Air Dream Edition en de Lucid Air Touring. Beide modellen zijn uitgerust met een elektromotor die een topsnelheid van ongeveer 355 km/u kan bereiken en een rijafstand van ongeveer 1.080 kilometer op een enkele lading heeft. De Lucid Air Dream Edition heeft ook een opvallend interieur en exterieur ontwerp, met onder andere 21-inch lichtmetalen velgen, een panoramisch glazen dak en led-koplampen. De Lucid Air is momenteel verkrijgbaar in de Verenigde Staten en wordt verwacht dat hij in 2023 ook in Nederland verkrijgbaar is.