Met een elektrische auto is een laadpaal aan huis wel heel erg handig. Je kunt de auto gewoon voor de deur opladen zonder dat je hem hoeft te verplaatsen. Als je de auto voor de deur oplaadt hoef je ook geen oplaadpunt te zoeken. De kosten die je dan normaal betaald aan de oplaadpaal heb je ook niet meer.

Wat zijn de kosten van een laadpaal thuis?

De kosten van een laadpaal thuis kunnen heel erg uit elkaar liggen, het is net wat je zelf wilt. Het grootste voordeel is dat je de auto bij je thuis oplaadt en dus niet meer onderweg hoeft te doen, je spaart dus kosten uit door hem voor de deur op te laden en hoeft ook niet meer onderweg te stoppen. Als je thuiskomt dan kun je auto aansluiten op de laadpaal en laad de auto op terwijl je bijvoorbeeld ligt te slapen.

Waar koop je een laadpaal voor thuis?

Je kunt op verschillende plekken een laadpaal aanschaffen, je kunt kiezen voor in de winkel maar ook online. Als je ervoor kiest om er eentje in de winkel te kopen dan heb je het grote voordeel dat iemand je kan helpen, je bent er dan zeker van dat je de goede hebt. Als je weet welke je moet dan zoekt dat een stuk makkelijker, je kunt er dan voor kiezen om hem online te bestellen.

Lees ook:  Snelladen bij Shell Recharge

Zorg dat je weet welke goed is voor de auto

Als je weet welke bij je auto dan hoort dan is dat al een stuk makkelijker, als je de verkeerde hebt dan kan het zijn dat de auto te langzaam oplaadt. Dat geeft dan als probleem dat je accu niet helemaal vol is. Je kunt dan dus minder kilometers rijden dan dat je in gedachte had. Zorg dus dat je precies weet welke aansluiting je nodig hebt.

Zelf aansluiten of laten doen

Je kunt kiezen om de laadpaal zelf aan te sluiten, dat kan in de kosten schelen. De kosten liggen namelijk niet ver van elkaar af maar wel als je hem ook nog moet laten plaatsen. Je kunt zelf bepalen of je het nodig vindt om hem te laten plaatsen of dat je denkt dat je het zelf wel kunt. Als je het zelf kunt dan kun je op die manier geld besparen maar je moet dan wel helemaal zeker weten dat je het ook echt goed doet.