Er zijn veel veranderingen gaande op de Nederlandse automarkt. Waar vroeger benzineauto’s deze markt domineerden, is er een kentering zichtbaar. Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. Een groot voordeel van een elektrische auto is dat deze geen uitlaatgassen produceert. Dit is goed voor het milieu, maar ook voor je eigen gezondheid.

Een ander groot voordeel is dat je minder geld kwijt bent aan brandstof. Elektriciteit is namelijk een stuk goedkoper dan benzine of diesel. Het opladen van elektrische auto’s gaat echter heel anders in zijn werk. Je hebt hiervoor namelijk een laadpas nodig. Er zijn veel verschillende aanbieders van laadpassen, met ieder zijn eigen voor- en nadelen. Ben jij benieuwd wat deze voor- en nadelen zijn per aanbieder? In deze blog lees je alles over de gratis laadpassen van de 3 grootste aanbieders in Nederland, namelijk de ANWB, Shell en E-Flux.

Een ANWB gratis laadpas

Naast hun wegenwacht diensten, biedt de ANWb een gratis laadpas aan. Dit is een betaalkaart die je kunt gebruiken om te laden bij ruim 3.000 openbare laadpalen in Nederland. Wat erg handig is, is dat de ANWB gratis laadpas ook geschikt is voor buitenlandse laadpalen. Zo kun je dus ook in België of Duitsland gebruik maken van deze pas.

Lees ook:  Coolblue laadpas

Een Shell Recharge laadpas

Shell is een bekende naam in Nederland, zowel op het gebied van tankstations als olieproducten. Recent heeft Shell zich ook gestort op het aanbieden van laadpassen, met de Shell Recharge pas. Met deze pas kun je laden bij meer dan 200 openbare Shell laadpalen in Nederland en uiteraard ook bij alle andere laadpalen in Nederland en het buitenland. Wat erg handig is, is dat je bij vrijwel alle Shell tankstations terecht kunt voor het opladen van je auto. Op deze manier hoef je dus nooit ver te zoeken naar een laadpaal.

Een E-Flux gratis laadpas

Tot slot hebben we de gratis laadpas van E-Flux. Dit is een pas die je kunt gebruiken bij alle openbare laadpalen in Nederland. Wat erg handig is, is dat je met deze pas ook gebruik kunt maken van snelladers. Een nadeel van de E-Flux gratis laadpas is echter dat wanneer je ervoor kiest een abonnement te nemen in plaats van transactiekosten, de prijs duurder is in vergelijking met andere aanbieders.