Langzaam maar zeker heeft Europa de elektrische auto omarmd. Steeds meer landen komen met maatregelen om het aantal elektrische auto’s op de weg te stimuleren. Nederland is hier een voorbeeld van. In Nederland zijn er steeds meer laadstations te vinden waar je je elektrische auto kan opladen. Een van deze aanbieders is Fastned.

Fastned is een snellaadstation keten in Nederland. Ze zijn begonnen in 2012 en hebben inmiddels ruim 100 locaties door heel Nederland. Het bedrijf heeft de ambitie om een Europees netwerk van snellaadstations op te zetten. Om dit te realiseren, werken ze nauw samen met verschillende partners. In deze blog leer je meer over snelladen bij Fastned.


Opzoek naar de beste laadpas?Welke snelladers Fastned heeft

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten dat er twee soorten snelladers zijn. De ene is de CHAdeMO-snellader en de andere is de CCS-snellader. Beide snelladers laden met een vermogen van minimaal 50 kilowatt (kW) tot 350 kW.

Een ander belangrijk verschil tussen de twee soorten snelladers is de manier waarop ze stroom aanleveren. Bij een CHAdeMO-snellader wordt de stroom via een aparte kabel aangeleverd. Bij een CCS-snellader wordt de stroom via dezelfde kabel aangeleverd als waarmee je auto ook normaal gesproken wordt opgeladen.

Lees ook:  Wat is een slimme laadpaal?

Dit is hoe snelladen bij Fastned in zijn werk gaat

Snelladen bij Fastned is simpel. Je hoeft alleen maar je pasje te pakken en de stekker van de snellader met je auto te verbinden. Vervolgens wordt er automatisch gestart met het opladen van je auto. Het opladen is erg snel. Een Fastned-snellader heeft een vermogen van minimaal 50 kW tot 350 kW en kan daarmee in ongeveer 20 minuten een elektrische auto laden met een capaciteit van 80%.

Waar vind je Fastned-snelladers?

Fastned heeft inmiddels ruim 100 locaties door heel Nederland. Deze zijn te vinden op verschillende plekken, zoals bij tankstations, parkeergarages en evenementen. Je kan de dichtstbijzijnde Fastned-locatie altijd vinden op de website van het bedrijf.

Al met al is snelladen bij Fastned erg eenvoudig. Het is een snelle en handige manier om je auto op te laden.