Een auto opladen kost heel erg veel stroom, je wilt niet dat het ook nog eens onnodig veel stroom kost. Dat kun je voorkomen door een slimme laadpaal aan te schaffen want die maakt contact met de auto. Vol is ook echt vol en dan wordt er geen stroom meer gestuurd naar de auto. Je kunt dus met een slimme laadpaal stroom besparen en dat is een fijn idee.

Waar koop je een slimme laadpaal?

Een slimme laadpaal kun je op verschillende plaatsen aanschaffen, je kunt hem in de winkel kopen maar ook online bestellen. Als je hem online besteld dan komt er vaak een monteur mee die hem voor jou thuis aankomt sluiten, je moet dan wel weten welke slimme laadpaal je nodig hebt. Als je er echt geen verstand van hebt dan kun je het beste naar een winkel gaan, daar kun je advies vragen zodat je de juiste slimme laadpaal mee krijgt. Je kunt hem dan aan laten sluiten door een monteur, die kan jou ook uitleggen wat je allemaal moet doen om de auto op te kunnen laden en hoe je die het beste doet.

Zorg voor de juiste aansluiting

Wat minstens zo belangrijk is als de juiste laadpaal is dat je de juiste aansluiting hebt, met de verkeerde aansluiting kun je de auto namelijk niet opladen. Dan kun je over een mooie slimme laadpaal beschikken, maar als je de auto er niet mee op kunt laden dan heb je er nog niks aan. De juiste aansluiting voor de auto krijg je bij de auto maar kun je ook makkelijk kwijt raken, zorg er dus voor dat je hem goed opbergt voordat je niet meer kunt laden aan de slimme laadpaal. Naast dat de slimme laadpaal belangrijk is heb je de aansluiting ook nodig, die is minstens zo belangrijk.

Lees ook:  Snelladen bij Fastned

Voordelen slimme laadpaal

Er zitten veel voordelen aan een slimme laadpaal, doordat hij met de auto communiceert weet hij precies wat de auto nodig heeft. Je hebt op die manier dus altijd een volle accu op het moment dat je de auto meeneemt, de slimme laadpaal weet namelijk precies hoeveel energie erbij kan en geeft dat aan de accu. Je hoeft je geen zorgen meer te maken daarover, het is letterlijk een kwestie van aansluiten en meer dan dat hoef je niet meer te doen. Het opladen van de auto was nog nooit zo makkelijk als met de slimme laadpaal.