De Volkswagen ID2 is een compacte elektrische auto die in 2025 op de markt zal komen. Het betreft een hatchback model dat veel weg heeft van de Volkswagen Polo. Het is de opvolger van de Volkswagen e-Up en zal naar verwachting één van de meest populaire elektrische auto’s in zijn klasse worden. Met dit artikel kom je meer te weten over het nieuwe voertuig dat deze autogigant op de markt gaat brengen.

Uiterlijk van de Volkswagen Polo

Het ontwerp van de Volkswagen ID2 is nog niet officieel vrijgegeven, maar er zijn wel enkele concepttekeningen uitgelekt die een idee geven van hoe de auto eruit zal zien. Het zal naar verwachting een compacte hatchback zijn, vergelijkbaar met de e-Up, maar met een moderner en gestroomlijnder ontwerp. Als je de foto’s bekijkt lijkt de auto veel op de Polo.

De prestaties van de Volkswagen ID2

De Volkswagen ID2 zal naar verwachting worden aangedreven door een elektromotor met een vermogen van ongeveer 100 kW. Dat betekent dus de auto een bereik zou moeten hebben van minimaal 300 kilometer. Je kunt er dus een prima afstand mee afleggen. Een groot pluspunt is dat de auto razendsnel kan worden opgeladen omdat deze techniek zal worden ondersteund.

Lees ook:  Volkswagen ID.3 Pro 58kWh

Een prima Interieur

Het interieur van de Volkswagen ID2 zal naar verwachting ruim en comfortabel zijn, ondanks zijn compacte formaat. Het zal een modern dashboard hebben met een groot touchscreen en andere geavanceerde functies die we tegenwoordig terugzien in auto’s.

Mogelijk laag geprijsd

De prijs van de Volkswagen ID2 is nog niet officieel bekendgemaakt, maar naar verwachting zal het een van de meer betaalbare elektrische auto’s op de markt zijn. Volkswagen heeft beloofd dat het tegen 2025 elektrische auto’s zal produceren die evenveel kosten als vergelijkbare auto’s met een verbrandingsmotor. Er wordt gesproken over bedragen tussen de € 20,000 en € 25,000 euro. Of dat daadwerkelijk gaat lukken, moet de toekomst uitwijzen.

Conclusie

De Volkswagen ID2 is een veelbelovende nieuwe elektrische auto die een grote impact kan hebben op de markt. Het biedt een betaalbare optie voor mensen die op zoek zijn naar een compacte en milieuvriendelijke auto, zonder in te leveren op prestaties en comfort. We zullen moeten wachten tot 2025 om te zien hoe de ID2 uiteindelijk zal gaan worden, maar het lijkt erop dat het een interessant model wordt. De kans is groot dat deze auto een uitstekende toevoeging is aan de Volkswagen-familie.