Elektrische auto’s zijn steeds populairder in Nederland, maar ze hebben nog steeds de reputatie duur te zijn. Gelukkig zijn er steeds meer goedkopere modellen beschikbaar, waaronder de Dacia Spring, de goedkoopste elektrische auto op de Nederlandse markt.

De Dacia Spring is een compacte stadsauto met een actieradius van ongeveer 230 kilometer, voldoende voor dagelijks gebruik in de stad. De auto heeft een vermogen van 33 kW (44 pk) en een maximumsnelheid van 125 km/u. Het interieur is eenvoudig maar functioneel, en de auto beschikt over een 7-inch touchscreen met onder andere navigatie, Bluetooth en smartphone-integratie.

Met een vanafprijs van €17.890 is de Dacia Spring verreweg de goedkoopste elektrische auto op de Nederlandse markt. Dit maakt de auto een aantrekkelijke keuze voor mensen die over willen stappen op elektrisch rijden, maar niet te veel geld willen uitgeven.

Andere goedkope elektrische auto’s

Naast de Dacia Spring zijn er nog meer goedkope elektrische auto’s op de Nederlandse markt. Zo is er de Seat Mii Electric, met een vanafprijs van €22.900. Deze stadsauto heeft een actieradius van ongeveer 260 kilometer en een vermogen van 61 kW (83 pk).

Lees ook:  Wat zijn de toekomstplannen van Lamborghini op het gebied van elektrische auto's?

Ook de Skoda Citigo-e iV is een interessante optie, met een vanafprijs van €23.490. Deze stadsauto heeft een actieradius van ongeveer 260 kilometer en een vermogen van 61 kW (83 pk).

Tot slot is er de Renault Twingo Electric, met een vanafprijs van €24.290. Deze compacte stadsauto heeft een actieradius van ongeveer 190 kilometer en een vermogen van 60 kW (82 pk).

Goedkoopste elektrische auto

Elektrisch rijden hoeft niet duur te zijn. Er zijn steeds meer goedkope elektrische auto’s beschikbaar op de Nederlandse markt, waaronder de Dacia Spring, de goedkoopste optie van allemaal. De auto is ideaal voor mensen die willen overstappen op elektrisch rijden zonder al te veel geld uit te geven. Andere goedkope opties zijn onder andere de Seat Mii Electric, de Skoda Citigo-e iV en de Renault Twingo Electric.