Goed nieuws voor veel autoliefhebbers, want Tesla heeft recent besloten om de prijzen te verlagen van twee modellen. We hebben het dan over Model 3 maar ook Model Y. De prijsverlaging die ze hebben doorgevoerd is op toepassing op alle configuraties van de beide modellen. De prijsverlaging is best opvallend te noemen, omdat dit nu voor de tweede keer in een jaar tijd gebeurd.

Waarom de prijzen verlaagd zijn

Tesla heeft recent de redenen uitgebracht waarom er prijsverlagingen zijn doorgevoerd. Het is het gevolg van een aantal factoren. Als eerst heeft het bedrijf een aantal efficiëntieverbeteringen doorgevoerd in zijn productieprocessen, wat heeft geleid tot lagere kosten voor de productie van de auto’s. Maar dat is nog niet alles, want Tesla heeft ook besloten dat het zijn auto’s toegankelijker wil maken voor een nog breder publiek en daarmee dus ook de concurrentie wil aangaan met andere automerken.

Prijsverlagingen

We hebben onderzoek gedaan naar de verlagingen van de prijzen en deze voor je op een rij gezet. De prijsverlagingen van de twee Tesla modellen zijn als volgt:

  • De prijs van de Tesla Model 3 Standard Range Plus is met €2.000 verlaagd, van €44.990 naar €42.990.
  • De prijs van de Tesla Model 3 Long Range is met €3.000 verlaagd, van €54.990 naar €51.990.
  • De prijs van de Tesla Model Y Long Range is met €4.000 verlaagd, van €59.990 naar €55.990.
Lees ook:  Alles over de nieuwe Volkswagen ID2

De prijsverlagingen zijn dus zoals eerder vermeld van toepassing op alle configuraties van de Model 3 en Model Y. Tesla heeft ook aangekondigd dat het grotendeels de prijzen van accessoires en upgrades voor de Model 3 en Model Y zal verlagen. Zo wordt het wellicht ook voor jou mogelijk om snel in zo’n prachtige bolide te rijden.

Impact op de elektrische auto-industrie

Deze prijsverlagingen maken Tesla’s elektrische auto’s nog competitiever ten opzichte van concurrerende auto’s op de markt. Het maakt het voor nog meer mensen mogelijk om een Tesla aan te schaffen en draagt bij aan de missie van het bedrijf om de transitie naar duurzame energie te versnellen. Hoeveel impact het daadwerkelijk gaat hebben, dat zullen we in de toekomst gaan zien.

Het is nog onduidelijk of andere automerken deze prijsverlagingen zullen volgen. In ieder geval laat Tesla zien dat het bereid is om zijn prijzen aan te passen om voor een milieuvriendelijke wereld.