De Mercedes EQA 250+ is een compacte elektrische crossover SUV van het Duitse automerk Mercedes-Benz. Het is de eerste elektrische auto in de compacte A-Klasse van Mercedes en is ontworpen als een premium, duurzame en praktische auto met geavanceerde technologieƫn en een stijlvol design.

Elektrische specificaties

De Mercedes EQA is uitgerust met een elektromotor met een vermogen van 140 kW (190 pk) en een koppel van 375 Nm. De auto heeft een batterijcapaciteit van 66,5 kWh, waarmee een actieradius van ongeveer 426 km (WLTP) haalbaar is. De EQA kan snel worden opgeladen tot 80% in ongeveer 30 minuten met een snellader.

Uiterlijk

De Mercedes EQA heeft een modern en sportief ontwerp, met een gestroomlijnde carrosserie en een opvallende grille met een blauw verlicht Mercedes-logo. De auto heeft ook LED-koplampen en een dynamische daklijn, waardoor hij er stijlvol en eigentijds uitziet. De EQA is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, zwart en blauw.

Interieur en prijs

Het interieur van de Mercedes EQA biedt een premium rijervaring, met hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieƫn. De auto heeft een digitaal instrumentenpaneel en een groot touchscreen-infotainmentsysteem dat gemakkelijk toegankelijk is voor de bestuurder en passagiers. De EQA heeft ook veel opbergruimte en een ruim interieur.

Lees ook:  De elektrische Smart

De prijs van de Mercedes EQA begint bij ongeveer 50.000 euro, waardoor hij relatief prijzig is in vergelijking met andere compacte SUV’s. Echter, de hoogwaardige afwerking en geavanceerde technologieĆ«n van de EQA rechtvaardigen deze prijs.

Rijgedrag

De Mercedes EQA biedt een soepele en krachtige rijervaring, met snelle acceleratie en een responsief stuurgevoel. De auto is uitgerust met geavanceerde veiligheids- en rijhulpsystemen, zoals adaptive cruise control en lane departure warning. De EQA is ook comfortabel en stil tijdens het rijden, met een goede rijstabiliteit en een soepele ophanging.

Conclusie

De Mercedes EQA is een uitstekende elektrische crossover SUV die premium ontwerp en prestaties biedt, gecombineerd met duurzaamheid en geavanceerde technologieƫn. De auto heeft een krachtige elektrische motor en een lange actieradius, evenals een hoogwaardig en ruim interieur. Hoewel de EQA enigszins prijzig is, rechtvaardigen de geavanceerde technologieƫn en hoogwaardige afwerking deze prijs. Als je op zoek bent naar een premium elektrische SUV met veel praktische eigenschappen, is de Mercedes EQA zeker het overwegen waard.