Als groot liefhebber van elektrische auto’s kreeg ik de kans om de nieuwe Kia EV6 77kWh Advanced voor een paar dagen uit te proberen. Hieronder zal ik mijn ervaringen met deze auto delen vanuit mijn perspectief als gebruiker.

Design en Comfort

Bij het instappen in de Kia EV6 valt meteen op hoe ruim en comfortabel het interieur is. De stoelen zijn goed verstelbaar en bieden voldoende steun, zowel voor als achterin. Het dashboard is modern en minimalistisch, met een groot scherm dat alle belangrijke informatie weergeeft. Het panoramadak geeft de auto een ruimtelijk gevoel en zorgt voor veel licht in het interieur. Ook het exterieurdesign van de EV6 is opvallend en modern, met een gestroomlijnde vormgeving en opvallende LED-verlichting.

Rijervaring

De Kia EV6 77kWh Advanced beschikt over een krachtige elektromotor die zorgt voor een soepele en snelle acceleratie. Het vermogen van 168 kW (229 pk) zorgt voor een sportieve rijervaring, waarbij de auto snel en wendbaar aanvoelt. De besturing is direct en precies, waardoor je als bestuurder veel controle hebt over de auto. Ook het remmen gaat soepel en gecontroleerd.

Lees ook:  Volkswagen ID.3 Pro 58kWh

Actieradius en opladen

Een belangrijk aspect van elektrisch rijden is de actieradius en het opladen van de auto. De Kia EV6 77kWh Advanced heeft een actieradius van ongeveer 460 kilometer in de zomer en ongeveer 350 tijdens de koudste dagen van het jaar, wat meer dan voldoende is voor de meeste dagelijkse ritten. Bij het opladen van de auto kan gebruik worden gemaakt van een snellader, waarmee de accu binnen 18 minuten voor 80% kan worden opgeladen. Bij een reguliere laadpaal duurt het opladen tot 100% ongeveer 7,5 uur.

Conclusie

Als gebruiker van de Kia EV6 77kWh Advanced ben ik erg enthousiast over deze elektrische auto. Het ruime en comfortabele interieur, de sportieve rijervaring en de indrukwekkende actieradius maken dit een auto die geschikt is voor zowel dagelijks gebruik als langere ritten. Het opladen van de auto gaat snel en gemakkelijk, waardoor je altijd snel weer op weg kunt. Kortom, de Kia EV6 77kWh Advanced is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een moderne, sportieve en betrouwbare elektrische auto.