Als fervent liefhebber van elektrische auto’s was ik erg enthousiast om de kans te krijgen om de Kia e-Soul 64kWh te testen. Na een aantal dagen rijden kan ik met zekerheid zeggen dat dit een indrukwekkende auto is met enkele opmerkelijke kenmerken en een robuuste actieradius.

Design en rijcomfort

Vanaf het moment dat ik de auto zag, was ik onder de indruk van zijn opvallende en futuristische ontwerp. De Kia e-Soul is een compacte SUV met een onderscheidende stijl en uitstraling die hem onderscheidt van andere elektrische auto’s op de markt. Het interieur is ruim en comfortabel met voldoende beenruimte voor zowel bestuurder als passagiers.

Het rijcomfort is ook uitstekend. De auto rijdt soepel en stil en biedt een comfortabele rit, zelfs op hobbelige wegen. De besturing is responsief en nauwkeurig, waardoor de auto gemakkelijk te manoeuvreren is in krappe ruimtes.

Actieradius

Een van de belangrijkste kenmerken van een elektrische auto is de actieradius. De Kia e-Soul 64kWh heeft een indrukwekkende actieradius van 452 kilometer volgens de WLTP-norm. Ik was bijna vanzelfsprekend niet in staat om deze actieradius te bereiken tijdens mijn testrit, maar zelfs bij koud weer en met behulp van de airconditioning kwam ik rond de 300 kilometer ver. Natuurlijk kan de actieradius variëren afhankelijk van de rijstijl, wegcondities en andere factoren, maar de actieradius is meer dan prima in alle weersomstandigheden.

Lees ook:  Audi Q4 40 e-Tron

Opladen

Het opladen van de Kia e-Soul 64kWh is ook vrij eenvoudig en handig. De auto kan worden opgeladen met behulp van een standaard stopcontact, maar het opladen gaat veel sneller met een wallbox of snellader. Het duurt ongeveer 9 uur om de accu volledig op te laden via een wallbox en ongeveer een uur om de accu op te laden tot 80% bij een snellaadstation.

Conclusie

Al met al ben ik erg onder de indruk van de Kia e-Soul 64kWh. De auto heeft een opvallend design, biedt een comfortabele en responsieve rijervaring en heeft een robuuste actieradius die je zonder problemen lange afstanden laat afleggen. Het opladen is ook eenvoudig en handig, waardoor deze auto een uitstekende keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en praktische elektrische auto.