Elektrische auto’s en oldtimers lijken op het eerste gezicht misschien een onwaarschijnlijke combinatie, maar in de snel veranderende wereld van mobiliteit krijgen deze twee auto’s steeds meer met elkaar te maken. In deze blog gaan we dieper in op het verzekeren van oldtimers in relatie tot elektrische auto’s, en werpen we een blik op welke elektrische modellen als eerste in aanmerking komen voor de geliefde oldtimerstatus.

Elektrische auto’s als oldtimer

Het idee van een oldtimer is vaak verbonden met het geronk van een benzinemotor en de nostalgische geur van verbrande brandstof. Echter, met de opkomst van elektrische voertuigen begint de definitie van een klassieke auto te verschuiven. Elektrische auto’s hebben immers ook een geschiedenis, een verhaal van innovatie en evolutie.

Terwijl traditionele oldtimers doorgaans worden geassocieerd met modellen van minimaal 25 jaar oud en ouder, kunnen elektrische voertuigen ook in aanmerking komen voor deze speciale status. Het is echter belangrijk op te merken dat de criteria voor oldtimerstatus kunnen variëren afhankelijk van de regelgeving in verschillende landen en van verzekeraars.

Oudste elektrische auto’s

Het is de vraag of een van deze twee auto’s nog ergens op de wereld bestaan en rondrijden, maar interessant om te weten dat rond de eeuwwisseling van 1900 er al elektrische auto’s bestonden. Dit zijn zeker oldtimers!

1. Baker Electric (1899)

Een van de eerste commercieel geproduceerde elektrische auto’s, de Baker Electric, betrad de scene al aan het einde van de 19e eeuw. Met zijn kenmerkende ontwerp en voor die tijd indrukwekkende reikwijdte, vertegenwoordigt de Baker Electric een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van elektrische mobiliteit.

2. Detroit Electric Model 60 (1912)

In het begin van de 20e eeuw produceerde Detroit Electric het Model 60, een elegante auto die de luxe en verfijning van die tijd weerspiegelde. Met een topsnelheid van ongeveer 20 mijl per uur was het destijds een opmerkelijk voertuig.

Lees ook:  Beveiligingssystemen voor bedrijven: van parkeerplaats tot werkplek

De Praktische Overwegingen

Een elektrische auto biedt geweldige voordelen zoals milieuvriendelijkheid en lage bedrijfskosten, maar er zijn momenten waarop een extra voertuig handig kan zijn. Denk aan langere reizen, situaties waarin laadinfrastructuur niet direct beschikbaar is of gewoon wanneer je de vrijheid van een benzinemotor wilt ervaren. Voor dit doel kan een oldtimer een uitstekende keuze zijn. Met een oldtimer verzekering kun je deze klassieke schoonheid op een kostenefficiënte manier toevoegen aan je autocollectie.

De charme van een oldtimer

Een oldtimer naast je elektrische auto is niet alleen een praktische aanvulling, maar voegt ook een vleugje nostalgie en charme toe aan je rijervaring. Of het nu een klassieke cabriolet is die je terugbrengt naar de glamoureuze dagen van het autorijden of een stoere vintage pick-up die herinnert aan een tijd van puur vakmanschap, de keuzes zijn eindeloos.

Voordelen van oldtimer verzekering

Het verzekeren van je oldtimer als tweede auto is een verstandige zet. Met een oldtimer verzekering geniet je vaak van voordelen zoals lagere premies, aangezien je deze auto niet dagelijks inzet. Verzekeraars waarderen het feit dat oldtimers vaak met zorg worden behandeld en minder blootgesteld zijn aan dagelijkse slijtage.

Daarnaast bieden sommige verzekeraars flexibele dekkingsmogelijkheden die zijn afgestemd op het beperktere gebruik van deze voertuigen, waardoor je kunt profiteren van een op maat gemaakte verzekering die past bij je rijgedrag.