Steeds meer mensen kiezen ervoor om elektrisch te gaan rijden. Het is daarom dus ook niet zo heel vreemd dat er steeds meer laadpalen worden geplaatst. Niet alleen geldt dit voor tankstations, maar op op vakantieparken neemt deze vraag steeds verder toe. Waar de meeste vakantieparken tot voorkort de mogelijkheid boden om de auto op de algemene parkeerplaats op te kunnen laden, zien we nu dat de vraag voor een laadpaal bij de vakantiehuizen zelf toeneemt. Uiteraard ook niet zo heel vreemd. Je zit er immers niet op te wachten om iedere keer eerst met alle spullen naar de parkeerplaats te moeten lopen, om vervolgens vanuit daar met de auto te kunnen vertrekken.

Je kunt direct vertrekken

Eรฉn van de grootste ergernissen die veel vakantiegangers met een elektrische auto hebben, is dat ze niet direct kunnen vertrekken. Op het moment dat de auto op de parkeerplaats enkele meters of zelfs soms honderden meters verderop staat, moet de auto eerst naar het huis worden gereden of dien je alle spullen onder de arm mee te sjouwen. Wanneer je een laadpaal bij je vakantiehuis tot je beschikking hebt, hoef je hier natuurlijk niet over na te denken. Zo kun je je auto gedurende de nacht gewoon opladen en kun je de volgende ochtend de auto inpakken en direct  vertrekken. Het is dan dus ook goed om eerst de kijken naar een overzicht met alle vakantiehuizen met een laadpaal, zodat je zeker weet dat je een accommodatie boekt die dit heeft.

Lees ook:  Hoeveel kost een volle tank bij elektrische auto

Je kunt vertrekken met een volle accu

Wanneer je de hele dag aan het strand hebt gelegen of door de stad hebt gewandeld, heb je vaak geen zin om ook nog eens een keer met alle spullen te moeten slepen. De kans dat jij je auto dan lekker bij je vakantiehuis zet, die is natuurlijk vrij groot. Echter moet je er wel rekening mee houden dat je dan je accu niet kunt opladen. Vooral wanneer je op het punt staat te vertrekken richting huis, is het wel prettig dat je direct beschikt over een volle accu. Zo kun je namelijk direct enkele honderden kilometers doorrijden en hoef je niet meteen bij het eerste beste tankstation je auto op te laden. Kortom, een vakantiehuis met oplaadpunt in Frankrijk, is dus zeker een aanrader en maakt het je een stuk comfortabeler gedurende je verblijf.