Een elektrische beschikt over een grote hoeveelheid voordelen. In dit gedeelte zetten we de grootste voordelen voor je op een rij.

Brandstof is goedkoop

Het grootste voordeel van een elektrische auto is dat de brandstof relatief goedkoop is. Elektriciteit is namelijk een stuk goedkoper dan benzine of diesel, waardoor je aanzienlijk minder geld kwijt bent aan brandstof wanneer je in een elektrische auto rijdt. Dit geldt al helemaal wanneer je thuis een laadpaal hebt. Dan hoef je namelijk niet naar een tankstation te gaan, waardoor je nog meer geld bespaart.

Beter voor het milieu

Omdat er geen uitlaatgassen vrijkomen wanneer je in een elektrische auto rijdt, is het ook beter voor het milieu. Dit komt doordat er geen schadelijke stoffen meer in de lucht terechtkomen, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Bovendien is het produceren van elektriciteit minder schadelijk voor het milieu dan het produceren van benzine of diesel. Kortom; wanneer je kiest voor een elektrische auto, doe je ook iets goeds voor het milieu.

Minder onderhoud is vereist

Het derde voordeel van een elektrische auto is dat deze minder onderhoud vereist. Een verbrandingsmotor heeft namelijk relatief veel onderdelen, waarvan sommige regelmatig vervangen moeten worden. Bij een elektrische motor is dat niet het geval. Deze heeft namelijk maar weinig bewegende onderdelen, waardoor er minder kans is op slijtage of breuk. Dit betekent dat een elektrische auto in de regel langer meegaat dan een normale auto, waardoor je op termijn ook weer geld bespaart. Tevens zul je minder vaak met pech op de weg staan, wat natuurlijk ook erg prettig is.

Lees ook:  Elektrische auto in de winter: 3 tips

Optrekken gaat snel

Ook is het een voordeel dat het optrekken met een elektrische auto snel gaat. Dit komt doordat de motor direct alle beschikbare stroom omzet in draaiende bewegingen. Bij een auto met een verbrandingsmotor moet de motor eerst warmdraaien voordat deze optimaal kan presteren, waardoor het optrekken minder snel gaat. Wanneer jij dus geniet van snelheid, dan is een elektrische auto wellicht iets voor jou.

Geen geluid

Tenslotte is het ook fijn dat elektrische auto’s heel stil zijn. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Zo worden er bijvoorbeeld minder geluiden gemaakt wanneer je ’s nachts naar huis rijdt. Ook is het fijn dat je je buren niet hoeft te storen wanneer je vroeg in de ochtend vertrekt voor je werk. Elektrische auto’s zorgen dus voor minder geluidsoverlast.