Wil je graag een Vattenfall laadpas aanschaffen of wil je er eerst meer over te weten komen? Middels deze blog kom je veel te weten over deze laadpas. Het is van belang goed voorbereid te zijn als je er gebruik van wil maken. Sowieso is elektrisch rijden de laatste jaren erg populair geworden. Maar het is dan wel goed om te weten waar je je auto op kunt laden (en wat de eventuele kosten zijn). Bereid je daarom goed voor en lees in dit artikel alles wat je moet weten over de Vattenfall laadpas.

Eenvoudig laden met Vattenfall laadpas

Als je in het bezit bent van een Vattenfall laadpas, dan kun jij eenvoudig en snel laden. Je kunt de EV laadpas zonder abonnement gratis bestellen en dan kun jij deze gebruiken bij alle laadpalen in Nederland en andere landen. In totaal zijn er ruim 235.000 laadpunten, niet alleen in Nederland. Maar ook in Denemarken, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, België en Duitsland kun je je elektrische auto opladen met de Vattenfall laadpas. Je betaalt voor een gratis InCharge laadpas geen abonnementskosten. Je moet er wel rekening mee houden dat je voor het opladen zelf wel moet betalen. Als je bij laadpalen gaat tanken die van een andere aanbieder zijn, dan betaal je ook een starttarief.

Voordelen Vattenfall laadpas

Er zijn erg veel voordelen te benoemen wanneer dat jij voor de Vattenfall laadpas kiest. Deze hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • Dankzij de Vattenfall laadpas kun je in totaal gebruik maken van maar liefst 235.000 laadpunten in Nederland, maar ook in andere landen binnen Europa. 
  • De EV laadpas zelf is gratis en dan betaal je geen abonnementskosten.
  • Dankzij het online portal My InCharge kun jij altijd inzicht hebben in de kosten en waar je hebt geladen (ook kun je hiervoor gebruik maken van de app).
Lees ook:  Alles over de Eneco laadpas

Altijd inzicht in de kosten

Met de app en de online portal My InCharge kun jij altijd inzicht hebben in hoeveel je geladen hebt en waar. Maar de app is ook erg handig in het gebruik. Je kunt hierbij namelijk je eigen favoriete laadpaal selecteren, storingen worden weergegeven, je hebt al je laadsessies in een overzicht en je kunt laadsessies altijd starten met een creditcard.

Gebruik de Vattenfall laadpas

Goed voorbereid de weg op gaan is van groot belang, daarom kan de Vattenfall laadpas je daarbij helpen. Hoe werkt het precies?

  • Je zoekt eerst een laadpaal bij je in de buurt (dit kan onder andere door de InCharge app te gebruiken).
  • Dan sluit je je laadkabel aan.
  • Je moet dan nog even je Vattenfall laadpas voor de lezer houden en dan kan het laden beginnen.
  • Sluit de sessies netjes af via de app.

Ook via je mobiele telefoon kun je je Vattenfall laadpas gebruiken, dan moet je de app installeren en dan kun je er nog eenvoudiger gebruik van maken.