Wanneer jij je auto wilt opladen, dan kun je dit bij één van vele openbare laadpalen in Nederland en ook het buitenland doen. Echter heb je hiervoor wel een laadpas nodig. Met de Coolblue laadpas kun je zorgeloos laden bij de ruim 300.000 laadpunten in heel Europa en betaal je altijd een vast laag tarief. Niet alleen voor het normale laden, maar ook wanneer je ervoor kiest om je auto via de snellader op te laden. De Coolblue laadpas rekent geen starttarief, dus je betaald alleen het tarief per kWh wat je daadwerkelijk verbruikt. Kortom, alleen maar voordelen dus! Dus heb jij een elektrische auto, dan is de Coolblue laadpas een absolute aanrader.

Het laadtarief

Het laadtarief met de Coolblue laadpas is zeer voordelig. Kies je voor een laadpas zonder abonnement, dan betaal je per laadsessie 0,31 cent starttarief. Daarnaast betaal je bij de publieke laadpalen altijd hetzelfde tarief van 0,44 cent per kWh. Kies je voor een snellader, dan betaal je 0,87 cent per kWh. Het voordeel is dus dat je precies weet wat je kwijt bent, zodat je niet voor een verrassing komt te staan. Daarnaast kun je ook alle laad acties gemakkelijk en snel overzichtelijk terug vinden in je eigen persoonlijke account. Dus twijfel jij nu nog of het iets voor je is? Dan is het zeker de moeite waard om eens te proberen.

Lees ook:  E-flux laadpas

Hoe werkt het?

De laadpas van Coolblue werkt in de basis heel eenvoudig. Er wordt gebruik gemaakt van een RFID-chip, waarmee je de laadpas voor de lezer van de laadpaal houdt. Op deze manier activeer je de laadpaal en zal je auto beginnen met het laden van de accu. Goed om te weten is wel, dat wanneer je een nieuwe pas hebt bestelt, je deze eerst nog even moet activeren.

Laadpas met abonnement

Laad jij je auto regelmatig op, dan is het verstandig om te kiezen voor een laadpas met abonnement. Het grote voordeel hieraan is, is dat je geen starttarief hoeft te betalen. De kosten voor het starttarief zijn 0,31 cent per sessie en voor een abonnement betaal je 4 euro per maand. Dus laad jij je auto vaker dan 11 keer per maand op, dan is het aan te raden om te kiezen voor een laadpas met abonnement.