Ik heb een aantal dagen gereden in de Hyundai Ioniq 5 58 kWh Connect en ik moet zeggen, ik ben onder de indruk. Hieronder zal ik mijn ervaringen delen en meer vertellen over deze opvallende EV.

Een futuristisch ontwerp

Als eerste wil ik het hebben over het ontwerp van de auto. De Hyundai Ioniq 5 heeft een futuristische uitstraling, wat het rijden in deze auto een bijzondere ervaring maakt. Het design is strak en modern, wat goed past bij de geavanceerde technologie van de auto. Vooral de unieke koplampen en het strakke lijnenspel op de zijkanten van de auto zijn opvallend. Kortom, deze auto trekt veel bekijks.

Ruim en comfortabel

Eenmaal achter het stuur van de Ioniq 5 merkte ik dat deze auto niet alleen mooi is, maar ook erg comfortabel en ruim. Zowel voor- als achterin heb je veel been- en hoofdruimte, waardoor lange ritten geen probleem zijn. Ook de stoelen zitten heerlijk en zijn goed verstelbaar. Het dashboard is overzichtelijk en modern, met een groot touchscreen voor de bediening van de verschillende functies.

Indrukwekkende actieradius

Wat betreft de actieradius kan ik zeggen dat ik zeer tevreden ben. Volgens de EV Database heeft de Hyundai Ioniq 5 58 kWh Connect een actieradius van 410 km. Tijdens mijn testrit heb ik ongeveer 380 km kunnen rijden voordat ik moest opladen. Dit is meer dan voldoende voor mijn dagelijkse ritten en ik heb de auto ook gebruikt voor een langere rit zonder me zorgen te maken over het opladen.

Lees ook:  Kia EV6 77kwh Advanced
OmstandighedenActieradius
Zomer380 km
Winter250 km

Snel opladen

Als het gaat om het opladen van de Hyundai Ioniq 5, kan ik zeggen dat dit snel en gemakkelijk gaat. De auto kan worden opgeladen via een regulier stopcontact of via een snellader. Bij gebruik van een snellader kan de accu in ongeveer 18 minuten worden opgeladen van 10% naar 80%. Dit is aanzienlijk sneller dan bij veel andere EV’s.

Conclusie

Al met al ben ik zeer onder de indruk van de Hyundai Ioniq 5 58 kWh Connect. Het futuristische ontwerp maakt het rijden in deze auto een bijzondere ervaring en de actieradius van 410 km is meer dan voldoende voor mijn dagelijkse ritten. Het comfortabele interieur en het snelle opladen maken deze auto een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een geavanceerde en praktische EV.