Als gelukkige testrijder van de Volkswagen ID.3 Pro, kan ik met trots zeggen dat deze auto indruk op me heeft gemaakt tijdens mijn testweek. Hieronder zal ik mijn persoonlijke ervaringen met deze elektrische auto delen.

Design en interieur

Het eerste wat me opviel toen ik de ID.3 Pro voor het eerst zag, was het strakke en moderne ontwerp. De auto ziet er futuristisch uit met zijn gestroomlijnde carrosserie en de opvallende voorzijde. Het interieur van de auto is ruim en comfortabel, en het dashboard heeft een minimalistisch design met een groot touchscreen dat gemakkelijk te bedienen is. Het touchscreen geeft een schat aan informatie en biedt verschillende instellingen om de rijervaring aan te passen aan je voorkeuren. Het dashboard bevat ook fysieke knoppen die nodig zijn voor belangrijke functies zoals het bedienen van de verlichting en het openen van de achterklep.

Rijervaring

De rijervaring in de ID.3 Pro is een unieke en bijzondere ervaring. De auto accelereert soepel en snel, zonder het geluid en de trillingen die je zou verwachten bij een traditionele benzineauto. De stilte van de elektromotor tijdens het rijden was een verademing, en het gaf me een gevoel van rust en ontspanning. De besturing is licht en responsief, waardoor de auto wendbaar en gemakkelijk te manoeuvreren is. De ID.3 Pro heeft ook een adaptieve cruisecontrol, die zorgt voor een soepele en veilige rijervaring op de snelweg.

Lees ook:  Alles over de nieuwe Volkswagen ID2

Actieradius en opladen

De actieradius van de ID.3 Pro is indrukwekkend, en het was een verademing om zonder zorgen te kunnen rijden zonder me zorgen te maken over de oplaadtijd of de beschikbaarheid van oplaadpunten. Tijdens mijn testweek heb ik de auto voornamelijk gebruikt voor woon-werkverkeer en enkele kortere ritten in de stad. Na het opladen van de auto kon ik zonder problemen enkele dagen rijden zonder me zorgen te maken over het opladen. Het opladen thuis duurde ongeveer 9 uur met een standaard wallbox, maar ik heb ook gebruik gemaakt van een snellaadstation en de auto was binnen 35 minuten weer opgeladen van 5% tot 80%.

OmstandighedenActieradius
Stad435 km
Snelweg315 km
Gecombineerde cyclus375 km
Winterse omstandigheden250 km
Zomerse omstandigheden500 km

Conclusie

Mijn testweek met de Volkswagen ID.3 Pro was een bijzondere en opwindende ervaring. Het ontwerp van de auto is strak en modern, het interieur is ruim en comfortabel, en de rijervaring is fantastisch. Het gebrek aan geluid en trillingen tijdens het rijden zorgt voor een ontspannen sfeer en de actieradius is meer dan voldoende voor dagelijks gebruik. Ik zou deze auto zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een moderne en praktische elektrische auto met uitstekende prestaties.