Wat was ik blij te lezen dat de Jeep Avenger Longitude 54 kwh eindelijk op de markt is verschenen. Ik greep dan ook snel de kans aan om een proefrit te mogen maken. Als echte autoliefhebber deel ik graag al mijn ervaringen online. In deze review staat de Jeep Avenger Longitude 54 kwh dan ook centraal en kun je snel de keuze maken of dat het wat voor jou is. Lees daarom snel verder!

Onderstel

Wist je dat deze Jeep Avenger Longitude 54 kwh bekend staat vanwege het onderstel? Het gaat over het E-CMP-platform van Stellantis. Ik weet dat dit ook de basis is voor bijvoorbeeld de Opel Mokka-e.

Wielbasis en elektromotor

De wielbasis van de Jeep Avenger Longitude 54 kwh is 2.562mm. Hierdoor staan de wielen verrassend mooi op de hoeken van dit model. Het geeft een stoer uiterlijk, maar ook als je veel steile hellingen tegenkomt tijdens je autorit, is dit een gemak. De bumper zal niet zo snel over de grond schrapen als je hierin rijdt. De elektromotor van deze Jeep Avenger heeft een vermogen van 156 pk en nog eens 260 Nm koppel. De energie wordt gehaald uit een batterij van 54kWh.

Uiterlijk van de auto

Bij de jeep modellen heb je een kenmerk en dat is toch wel ‘de grille met zeven spijlen’. Omdat de Avenger nu elektrisch is, is er geen grille meer nodig. Dit is daarom nu dichtgemaakt en is de vormgeving toch wel behouden. Qua uiterlijk zijn er nog wel een paar opvallende items, zoals de led koplampen. Waarom zijn deze opvallend? Omdat deze uit twee lagen bestaan en verder erg diep zijn in de carrosserie. Dit is puur om ze zo beter te beschermen tegen schade. De achterkant van de jeep is ook nog wel goed om even aandacht aan te besteden. De bekende achterlichten zie je hier weer terug, als je dan goed kijkt naar de indeling, dan heeft het wat weg van een jerrycan vorm.

Lees ook:  Audi Q4 40 e-Tron

Interieur

Ik heb het interieur ook heel goed in me opgenomen en wat me hier opviel is toch wel het sierelement. Dit is over de hele breedte van het dashboard aanwezig. Er zijn twee schermen te zien, centrale touchscreen en digitaal instrumentarium.

Indrukwekkende actieradius

OmstandighedenActieradius
Winter250 km
Zomer325 km

Unieke features

  • Touchscreen is standaard aanwezig en kan draadloos worden gekoppeld met Apple CarPlay en ook met Android Auto.
  • Volop keuze uit diverse kleuren en maatwerk bij het samenstellen van je eigen jeep.
  • 10,25-inch infotainmentsysteem aanwezig, net als climate control met interieurvoorverwarming.
  • Automatisch dimmende binnenspiegel en diverse ADAS-systemen aan boord aanwezig.

Prijs

Vanaf €37.000 euro is de Jeep Avenger Longitude 54 kwh te koop.

Samenvattend

Op zoek naar een mooie jeep op veel veilige kilometers op de weg te mogen maken? Kies dan de Jeep Avenger Longitude 54 kwh. Veel ruimte in de auto en een goede wegligging. Als dit model je aanspreekt, vraag dan een proefrit aan en ontdek of het wat voor je is.