Als je mij vraagt om een testrit te maken in de Volvo EX30 Single motor Extended range Core, dan hoef je dat maar één keer te vragen. Ik heb namelijk direct ja gezegd, want nu kan ik alle ervaringen weer met je delen. Wat ik vooraf nog even wil zeggen is dat het wel echt een prijspakker is voor deze elektrische cross-over. Maar eerst wil je natuurlijk weten hoe hij rijdt en hoe het er allemaal bij zit, nou daar neem ik je graag in mee. Lees mijn review over de Volvo EX30 Single motor Extended range Core daarom maar snel door en dan kun jij de keuze maken of het wat voor jou is.

Interieur

Je hebt als consument veel te kiezen als je voor de Volvo EX30 Single motor Extended range Core gaat. Het instapmodel heeft de standaard 18-inch wielen, lichtmetaal. De kleur van het interieur is ook wel opmerkelijk. Het is om te beginnen de stoffen stoelbekleding (Nordico) en dit is dan mooi afgewerkt met blauwe delen zie de Denim inleg noemen in Volvo termen. Er is nog meer blauw afgewerkt als je naar het interieur kijkt en dan bedoel ik de ventilatieroosters. Maar als je dan nog verder kijkt dan zie je dat het ook gaat over het plateau, dit loopt over de hele breedte, net als een deel van de deurpanelen. Het past in ieder geval wel mooi bij elkaar.

Lees ook:  Jeep Avenger Longitude 54 kwh

Uitrusting Volvo EX30

Ik heb nog even goed naar de uitrusting gekeken van de Volvo EX30 Single motor Extended range Core en dan kan ik zeggen dat de LED koplampen hierbij wel standaard zijn. De buitenspiegels zijn bedienbaar en inklapbaar, er zijn ook parkeersensor achter en ook nog eens een achteruitrijcamera. Dit is wel fijn als je netjes in wil parkeren en er soms wat moeite mee hebt!

Indrukwekkende actieradius

OmstandighedenActieradius
Winter300 km
Zomer425 km

Unieke features

  • Safe Space Technologie is ook aanwezig. Dit is een radar samen met een camera die de omgeving in de gaten houden.
  • Slimme adaptieve cruisecontrol met Traffic Jam Assist
  • Verkeersbordherkenning
  • Curve Speed Adoption, dit is ideaal want het past de snelheid van cruise control aan als je een bocht moet nemen.

Prijs

Deze Volvo EX30 Single motor Extended range Core is al te koop vanaf €36.795.

Samenvattend

Spreekt mijn ervaring met de Volvo EX30 Single motor Extended range Core jou ook aan? Dan kun je zelf eens kijken of je een proefrit kunt maken in jouw regio. Het is namelijk een compacte elektrische cross-over. Een prima uitrusting en ook te koop voor een nette prijs. Als je veel veilige kilometers wil maken in een nette, mooie auto, dan kan dit wel eens jouw keuze zijn.