Hieronder zal ik mijn indrukken delen van deze elektrische auto en wat hem uniek maakt ten opzichte van andere elektrische auto’s.

Design en interieur

De Renault Zoe R135 Intens heeft een modern en aantrekkelijk ontwerp, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Het interieur is ruim en comfortabel, met een aantal leuke functies, zoals de optionele stoffen bekleding gemaakt van gerecyclede materialen. Het dashboard heeft een modern ontwerp en is voorzien van een 9,3-inch touchscreen, dat gemakkelijk te bedienen is. Het interieur is ook goed geïsoleerd, waardoor het zeer stil is tijdens het rijden.

Rijervaring

De rijervaring in de Renault Zoe R135 Intens is indrukwekkend en zeer aangenaam. De auto heeft een soepele en stille acceleratie, waardoor het rijden een ontspannen ervaring is. Het stuur is responsief en de auto is zeer wendbaar, wat het rijden in druk verkeer of smalle straten gemakkelijk maakt. Een unieke functie van de Renault Zoe R135 Intens is de B-modus, waarmee de auto afremt zodra je je voet van het gaspedaal haalt, waardoor de auto energie terugwint en de actieradius verhoogt.

Actieradius en opladen

De actieradius van de Renault Zoe R135 Intens is meer dan voldoende voor dagelijks gebruik. Tijdens mijn testweek heb ik de auto voornamelijk gebruikt voor woon-werkverkeer en enkele kortere ritten in de stad. Ik hoefde me geen zorgen te maken over het opladen, omdat de actieradius van de auto voldoende was voor mijn dagelijkse ritten. Het opladen van de auto duurde ongeveer 5 uur met een standaard wallbox, en ongeveer 30 minuten bij een snellaadstation om de batterij op te laden van 10% tot 80%.

Lees ook:  De nieuwe Kia EV9 van dichtbij bekeken
OmstandighedenActieradius
Stad350 km
Snelweg270 km
Gecombineerde cyclus300 km
Winterse omstandigheden240 km
Zomerse omstandigheden395 km

Extra functies

Een van de meest unieke functies van de Renault Zoe R135 Intens is het optionele Caméras de Recul-systeem, dat een 360-graden weergave biedt van de omgeving rond de auto. Dit maakt het parkeren en achteruitrijden veel gemakkelijker en veiliger. De auto heeft ook een uitstekend audiosysteem en een aantal handige rijhulpsystemen, zoals adaptieve cruisecontrol en rijstrookassistentie.

Conclusie

De Renault Zoe R135 Intens is een indrukwekkende elektrische auto met een modern ontwerp, een comfortabel interieur en uitstekende rijprestaties. De actieradius van de auto is meer dan voldoende voor dagelijks gebruik en het opladen is gemakkelijk en snel. De unieke functies van de auto, zoals het Caméras de Recul-systeem en de B-modus, maken het rijden nog comfortabeler en efficiënter. Ik zou deze auto zeker aanbevelen