De Hyundai Ioniq 38kWh Premium Sky is een elektrische auto van de Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai. De auto heeft een opvallend en aerodynamisch ontwerp, waardoor hij zeer effici├źnt is en een lage luchtweerstand heeft. Hierdoor heeft de auto een goede actieradius en verbruikt hij minder energie tijdens het rijden.

Design en interieur

De Hyundai Ioniq 38kWh Premium Sky is een fraai vormgegeven auto met een gestroomlijnde carrosserie en een modern interieur. Het dashboard heeft een minimalistisch ontwerp met een 10,25-inch touchscreen, dat gemakkelijk te bedienen is en veel informatie biedt over de status van de auto en de rijomstandigheden. Het interieur is ruim en comfortabel, met voldoende beenruimte voor zowel bestuurder als passagiers. De stoelen zijn goed ontworpen en bieden voldoende steun, zelfs tijdens langere ritten.

Rijervaring

De rijervaring in de Hyundai Ioniq 38kWh Premium Sky is zeer aangenaam. De auto heeft een soepele en stille acceleratie, waardoor het rijden een ontspannen ervaring is. Het stuur is responsief en de auto is zeer wendbaar, wat het rijden in druk verkeer of smalle straten gemakkelijk maakt. De adaptieve cruisecontrol en de rijstrookassistentie maken het rijden op de snelweg veiliger en comfortabeler.

Actieradius en opladen

De actieradius van de Hyundai Ioniq 38kWh Premium Sky is meer dan voldoende voor dagelijks gebruik. Tijdens mijn testweek heb ik de auto voornamelijk gebruikt voor woon-werkverkeer en enkele kortere ritten in de stad. Ik hoefde me geen zorgen te maken over het opladen, omdat de actieradius van de auto voldoende was voor mijn dagelijkse ritten. Het opladen van de auto duurde ongeveer 6 tot 7 uur met een standaard wallbox, en ongeveer 35 minuten bij een snellaadstation om de batterij op te laden van 10% tot 80%.

Lees ook:  Kia e-Niro ExecutiveLine (2021)

Extra functies

De Hyundai Ioniq 38kWh Premium Sky heeft verschillende extra functies die het rijden nog comfortabeler maken. Zo heeft de auto bijvoorbeeld een verwarmd stuurwiel en verwarmde stoelen, wat perfect is voor koude dagen. Het audiosysteem van de auto is ook van hoge kwaliteit en biedt een uitstekende geluidservaring tijdens het rijden.

Conclusie

De Hyundai Ioniq 38kWh Premium Sky is een indrukwekkende elektrische auto met een modern ontwerp, een comfortabel interieur en uitstekende rijprestaties. De actieradius van de auto is meer dan voldoende voor dagelijks gebruik en het opladen is gemakkelijk en snel. De extra functies, zoals het verwarmde stuurwiel en de verwarmde stoelen, maken het rijden nog comfortabeler. Ik zou deze auto zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, praktische en stijlvolle elektrische auto.