Ik heb gelezen dat de Tesla Model Y standard range toch wel een bestseller is van het merk, maar ook is het de best verkochte auto in Europa. Of toch ook wereldwijd? Nou ja, hoe dan ook is het de moeite waard om daarin te mogen rijden. Ik kreeg namelijk de kans om een testrit te maken en natuurlijk deel ik mijn bevindingen graag met jou in deze review. Wil je graag een Tesla Model Y standard range kopen of twijfel je nog? Aan de hand van mijn review kun je sneller jouw keuze maken en nagaan of dit het model is wat bij je past.

Nette afwerking

Ik heb uiteraard ook even wat research gedaan en daaruit kan ik zeggen dat een Tesla Model Y altijd wordt gemaakt in Berlijn of in Shanghai. Dit is dan ook te zien op een goede manier. Het model is netjes afgewerkt en dat kan ik wel zeggen over de binnen- en de buitenkant.

Eenmaal aan boord..

De auto eenmaal open en wat zie je dan? Eigenlijk niet zo heel veel. Je hebt bij de Tesla Model Y standard range namelijk te maken met een klein stuurwiel en dan zie je een middenconsole met twee inductieladers. Dan is er nog een groot centraal scherm en dit is snel in het gebruik, maar ook makkelijk te leren. Qua ruimte heb je ook zeker niets te klagen, want er is genoeg ruimte. Dit komt mede dankzij de wielbasis van 2,89m. Maar ook dankzij de lage vloer en de verhoogde voorstoelen kunnen zelfs drie mensen naast elkaar zitten zonder klagen.

Lees ook:  De elektrische Smart

Actieradius

OmstandighedenActieradius
Winter275 km
Zomer400 km

Unieke features

Dog modus, je kunt hiermee de airco aanlaten wanneer dat jij zelf de auto even moet verlaten. Als je hond in de auto zit blijft het voor hem lekker koel. Zo kan hij dus onder de juiste omstandigheden in de auto wachten, als het echt even nodig is.

Prijs

Als de Tesla Model Y standard range je aanspreekt, wil je graag weten wat de kosten zijn. Dit model is te koop vanaf €47.970. De exacte prijs hangt af van de accessoires en andere extraatjes (luxe) welke je wenst.

Samenvattend

Wil jij een auto die wereldwijd goed bekend staat? Een auto die voorzien is van alles wat je je maar kunt wensen? Misschien spreekt de Tesla Model Y standard range je wel aan. Met name voor mensen die een hond hebben is dit zeker een aanrader, mede dankzij de dog modus. Laat je inspireren, ga een proefrit maken en kies dan welke auto er bij jou past.