Als autoliefhebber ben ik altijd druk bezig om na te gaan welke modellen er beschikbaar zijn om een testrit te maken. Nissan Ariya Engage 63kwh is een model wat ik altijd al eens heb willen proberen en deze kans heb ik gekregen. Middels deze review neem ik jullie graag mee naar mijn eigen bevindingen, zodat je een goed beeld hebt van deze elektrische auto.

Mooi interieur

Het interieur is toch even wat anders dan je misschien gewend bent. Het is namelijk wat meer luxe, genoeg ruimte en je zal je tenen niet snel stoten. Met name voorin de Nissan Ariya zit je erg ruim en ook al moet je een keer achterin zitten, dat zal geen probleem zijn. Je hebt ook hier namelijk meer dan genoeg ruimte. Verder kan ik over het interieur nog zeggen dat het warmte uitstraalt en dat komt door de materialen die zijn gekozen.

Je ziet een licht gebogen beeldscherm en daarin zijn het instrumentarium en een touchscreen ondergebracht, prachtig en mooi breed om te zien. Ondanks dat het design niet super bijzonder is, is het toch verrassend. Als je goed kijkt dan zie je dat de knopjes van de airco in het middenconsole verwerkt zijn, helemaal in het fineer.

Ruime auto

Een groot pluspunt is dat de Nissan Ariya Engage 63kwh in ieder geval veel binnenruimte heeft. Het interieur is ook mooi en tevens praktisch ingericht. Sowieso oogt de auto veel groter, dit heeft te maken met de brede neus, waarin kleine LED koplampen en een groot donker schild zijn geïntegreerd. Naar verhouding zijn de ramen ook wat kleiner en is de schouderlijn wat hoger. Met 19 inch wielen (diameter) met daaromheen veel plaatwerk, het is echt een mooi geheel.

Lees ook:  Opel Corsa-E (facelift 54kwh)

Actieradius

OmstandighedenActieradius
Winter275 km
Zomer350 km

Een paar weetjes

  • Grote kofferbak, kan maar liefst 468 liter in.
  • Maximaal trekvermogen van 750 kg.

Er zijn verschillende batterijformaten aanwezig. Je hebt een kleine batterij, deze heeft een bruikbare capaciteit van 63 kWh en een grote, met een capaciteit van 87 kWh. Deze batterijmodulen zijn verwerkt in de bodem van de Nissan Ariya Engage. Het interieur heeft dus gewoon een vlakke vloer. Snel laden is mogelijk, dit kan met een piekvermogen van 130 kWh.

De elektromotor van de Nissan Ariya Engage 63 kWh levert 217 pk als vermogen.

Je kunt van 0 naar 100 km/u accelereren in 7,5 seconden. Bij Nissan zelf hebben ze het over een gemiddeld stroomverbruik van 17,6 kWh per 100 km. Dit zou dan als ik het omreken betekenen dat je 400 km kan rijden op de batterij (als hij vol is).

Prijs

De Nissan Ariya Engage heeft een fiscale waarde van €46.900.

Samenvattend

Deze Nissan Ariya Engage gaat de concurrentie aan met de Tesla Model Y en met de Skoda Enyaq iV. Zoek jij een model om heerlijk met je gezin op vakantie te gaan, met in ieder geval voor iedere passagier genoeg ruimte en genoeg bagageruimte? Een mooi interieur om de hele weg van te mogen genieten? Ga dan ontdekken of dat de Nissan Ariya Engage 63 kWh wat voor jou is.